Boekingsinformatie

 

Het organiseren en begeleiden van aangepaste riviercruises is maatwerk. Daar komt meer bij kijken dan menigeen denkt. Ons team van cruise specialisten heeft de expertise om uw unieke riviercruise tot in de puntjes te regelen ! Daarbij staan service, kwaliteit en persoonlijk contact altijd voorop.

 

Voor u boekt

Welke reis is voor u geschikt?

 

Soms boeken deelnemers een reis, die eigenlijk niet bij hen past. De reis voldoet dan niet aan de verwachtingen en is misschien ook wel lichamelijk te intensief. Lees daarom altijd goed de informatie door. Als u vragen hebt kunt u deze stellen aan onze cruise specialisten.

 

Wij zullen u altijd voorafgaand aan de reis zo volledig en deskundig mogelijk informeren over de te maken riviercruise. Wij besteden altijd veel aandacht aan het geven van de juiste informatie en eventuele adviezen op onze website. Het is vervolgens aan de passagier zelf of diens begeleider om van deze informatie goed kennis te nemen en er zijn of haar voordeel mee te doen. Bij eventuele vragen, onduidelijkheden of twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen en uw vraag stellen. Ons team cruise specialisten is u graag van dient.

 

Cabines

 

De MS-Viola is uitgerust met 34 aangepaste dubbele cabines en 27 dubbele standaard cabines. Op zo'n prachtig vakantieschip logeert u in cabines als hotelkamers. Iedere cabine is bijzonder stijlvol ingericht en het moderne chique interieur ademt de sfeer uit van een luxe hotelschip.

 

Aan welke kant van het schip moet ik mijn cabine boeken?

 

Er is bij een schip nooit sprake van een ‘betere’ kant van het schip. In de ene stad ligt het schip aan de rechteroever afgemeerd en bevinden de cabines aan stuurboord zich aan de kadezijde, en in de andere stad ligt het schip aan de linkeroever afgemeerd en bevinden de cabines aan bakboord zich aan de kadezijde. Niet elke stad ligt immers aan dezelfde kant van de rivier. Het is daarom niet zo dat uw cabine zich altijd of vaker aan de rivierzijde bevindt door bakboord dan wel stuurboord te kiezen.

 

De cabines zijn. onderverdeeld in  

Categorie A - Standaard 2-persoons Cabine -  Benedendek  (overige nummers)

Categorie B - Aangepaste 2-persoons Cabine - Hoofddek (overige nummers).

Categorie C - Standaard 2-persoons Cabine - Benedendek. (342, 335, 336, 323, 324 - met eigen badkamer)

Categorie D - Aangepaste 2-Persoons Cabine - Hoofddek  (209, 218, 232 - met eigen badkamer)

Categorie E - Standaard 2-persoons Cabine voor enkel gebruik - Benedendek (315, 317, 338, 340)

Categorie F - Aangepaste 2-Persoonskamer voor enkel gebruik Hoofddek  (207, 215, 217, 236, 242, 244) 

 

Belangrijke afmetingen

 

Deurbreedte  cabine is 120 cm

Deurbreedte  badkamer is 88 cm

Hoogte toilet is 52 cm

Hoogte bed: Hooglaag bed - elektrisch

 

Deurbreedte lift is 120 cm

Vloeroppervlakte lift is 140 x 240 cm

 

Elektrische Rolstoel

 

U kunt uw elektrische rolstoel mee aan boord van de MS-Viola nemen, controleert u s.v.p. de afmetingen aan de hand van de hierboven genoemde belangrijke afmetingen en geeft u s.v.p. de maten van uw elektrische rolstoel bij boeking aan ons door. Let op ! Het is niet uitgesloten dat wij wellicht "dubbel" moeten aanleggen, ook kan het door hogere waterstanden voorkomen dat de loopplank steiler is dan gebruikelijk. Hulp is hiervoor beschikbaar. 

 

Reisduur

 

De reisduur wordt in dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.

 

Wachtlijst

Helaas komt het af en toe voor dat onze gasten hun droomreis moeten annuleren. Zo komt het wel eens voor dat er aangepaste cabines vrijkomen voor mensen met een zorgvraag. In een dergelijk geval kunnen wij de vrijgekomen reis met GRATIS zorg aanbieden. Schrijf u dan nu in voor onze wachtlijst!

Wensen bij boeking

 

Bij uw boeking kunt u uw zorg-behoefte aangeven, maar ook bijvoorbeeld als u tijdens de reis jarig bent kunt u aangeven een verjaardagstaart te willen bestellen.

 

Dieet

 

Als u een dieet gebruikt, dient u dit bij de reis-aanvraag op te geven .Vermeld hierbij duidelijk welk dieet het betreft (Dieetlijst). Het. verzorgen van een dieet geldt slechts voor de geserveerde maaltijden aan boord. Eventuele meerkosten voor een dieet tijdens bijvoorbeeld een excursie zijn niet inbegrepen.

 

Medicijngebruik

 

Reizigers die geneesmiddelen meenemen die onder de Opiumwet vallen (zoals bepaalde slaapmiddelen, ADHD-middelen en sterke pijnstillers), moeten voor deze geneesmiddelen een zogenaamde Schengenverklaring bij zich hebben indien de route buiten Nederland of België ligt.

Het reizen met deze geneesmiddelen zonder verklaring is strafbaar.

U dient in het bezit te zijn van een medicijnenpaspoort, hier in staan alle medicijnen die u gebruikt in.

 

Als u medicijnen gebruikt, neem dan voldoende voorraad mee. Het is verstandig een recept van uw medicijnen mee te nemen.

 

Zuurstof

 

Het is toegestaan om uw eigen zuurstof apparaat met maximaal 10 liter mee aan boord van de MS-Viola te nemen. U dient dit altijd bij boeking aan ons door te geven. 

Verzekeringen

 

In de door ons genoemde reissom is géén reis-, ongevallen- en bagageverzekering en/of annuleringsverzekering inbegrepen. Het afsluiten van deze verzekeringen is niet verplicht, echter raden wij u dringend aan deze bij uw verzekering (tussenpersoon) af te sluiten.

 

Niet roken

 

Aan boord van de MS-Viola is het niet toegestaan te roken, enkel op het Zonnedek mag gerookt worden als uw medepassagiers er géén last van hebben. In veel landen binnen de EU geldt dat het verboden is te roken in openbare ruimtes van cafés en restaurants.

 

 

Reserveringen

 

Alle reserveringen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Deelnemers die vroeg boeken, krijgen een meer centrale cabine dan deelnemers die later reserveren. Geschiedt de aanmelding (mede) ten behoeve van andere deelnemers, dan is de aanmelder (mede) en wel voor het geheel aansprakelijk voor de nakomeling hunner verplichtingen van alle door hem/haar aangemelde deelnemers. Minderjarige deelnemers dienen de reservering te laten ondertekenen door één van de ouders of voogden.

 

Reserveringskosten

 

Per boeking worden door Speciaal-Riezen € 25,- boekingskosten in rekening gebracht. Bij groepsboekingen worden er € 25,- boekingskosten in rekening gebracht per (maximaal) 9 personen. 

 

Betaling

 

1. Na ontvangst van de bevestiging c.q. factuur dient iedere aangemelde passagier een bedrag (aanbetaling) te voldoen gelijk aan 30% van de totaal overeengekomen reissom.
2. Het restant van de reissom moet uiterlijk zes weken voor aanvang van de reis, zonder dat u hiervan bericht krijgt, in ons bezit zijn. Bij niet tijdige betaling zijn wij gerechtigd de geboekte reis (reizen) te annuleren. Reeds betaalde gelden worden dan niet gerestitueerd; de annuleringsbepalingen zijn dan onverminderd van toepassing.
3. Bij aanmelding binnen zes weken voor aanvang van de reis moet terstond de gehele reissom worden voldaan. U kunt niet annuleren door het niet voldoen/betalen van uw aanbetaling c.q. restantbetaling. Geef een annulering altijd schriftelijk (e-mail) door.
4. Indien de overeenkomst non-refundable reiselementen bevat, worden de non-refundable reiselementen na ontvangst van de aanbetaling gereserveerd. Eventuele toeslagen tussen het moment van boeking en ontvangst van de aanbetaling worden doorberekend.  
5. De reiziger die niet op het door ons vermelde tijdstip aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan is van rechtswege in verzuim. De consequenties staan vermeld in onze Algemene voorwaarden, welke van toepassing zijn op de overeenkomst. 

 

Persoonlijke gegevens

 

Onze voorwaarden vereisen dat u bij boeking persoonlijke gegevens verstrekt, die voor een correcte uitvoering van de reis van belang (kunnen) zijn. Deze bepaling betreft niet alleen een verstandelijke of lichamelijke handicap, maar ook andere hoedanigheden die bij de uitvoering van de reis voor de reiziger zélf of voor de groep belangrijk kunnen zijn.

 

Uitsluiting en aansprakelijkheid

 

1. Wanneer blijkt dat een deelnemer verzuimd heeft dan wel informatie heeft achtergehouden bij het boeken van de reis welke noodzakelijk zijn om te kunnen beoordelen of deelname aan onze riviercruise mogelijk is, kan uitsluiting tot gevolg hebben.  Alle daaruit voortvloeiende kosten komen voor zijn/haar rekening. De betrokken deelnemer heeft dan geen recht op restitutie van de reissom of een gedeelte daarvan.
2. Het is voor ons helaas niet mogelijk enige aansprakelijkheid te aanvaarden voor schade of letsel, berokkend aan de deelnemer(s), door welke oorzaak deze schade of dit letsel dan ook is ontstaan. Evenmin zijn wij aansprakelijk voor het verlies, de diefstal of beschadiging van eigendommen, geld inbegrepen. Dit alles tast overigens niet de aansprakelijkheid aan van de vervoersmaatschappij en de hotelier volgens verdrag en / of wet.

 

Reisdocumenten

 

Reisbescheiden

 

De reisbescheiden zullen uiterlijk 10 dagen vóór vertrek aan de deelnemer worden opgestuurd.

 

Paspoort of identiteitskaart

 

Voor alle reizigers geldt de wettelijke identificatieplicht: een geldig paspoort of een identiteitskaart moet getoond kunnen worden. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste reisdocumenten. Wanneer u vanwege onjuiste reisdocumenten niet aan boord kunt en de reis dus niet kunt aanvangen, is dit uw eigen risico, zonder recht op restitutie. Checkt u minimaal vier weken voor vertrek zelf aan welke vereisten uw reisdocument dient te voldoen. Deze informatie kunnen wij niet opnemen vanwege de wijzigingen die hierin mogelijk kunnen optreden.

 

Inscheping

 

Bij veel van onze passagiers reist de vraag: ‘Mag een schip mijn paspoort wel innemen en hiervan een kopie maken?’ De ANWB heeft hier antwoord op gegeven. Graag informeren wij u hierover zodat u weet wat u het beste kunt doen:

“Formeel mogen Nederlanders hun paspoort niet afgeven, dus ook niet bij een hotel of cruiseschip. Vanwege mogelijke paspoortfraude mogen hotels en schepen ook geen kopie maken van het paspoort. Aan de andere kant is het in sommige landen wettelijk verplicht een scan van de paspoorten van hun gasten in nationale databases te zetten. Tegenstrijdig dus. Dit kunt u zelf het beste doen: maak een kopie van uw paspoort of identiteitskaart waarop uw burgerservice nummer of pasfoto is afgeschermd. Schrijf op de kopie ook dat het een kopie is, voor wie die is bedoeld en de datum van afgifte.”


Vaak werkt het bij de inscheping als volgt: Aan boord is het gebruikelijk dat paspoorten / identiteitskaarten worden ingenomen bij inscheping om paspoortnummers en officiële namen over te nemen op passagierslijsten (of te controleren met passagierslijsten) die voor (grens)controles nodig zijn. Uw paspoort / identiteitskaart wordt zo snel mogelijk na de verwerking teruggegeven. 

 

Prijsinformatie en Vaarschema

 

Prijzen onder voorbehoud

 

De prijzen van de reis, zijn altijd op aanvraag. en worden gebaseerd op de gegevens die u ons aanreikt. De ge-offreerde prijzen zijn per persoon inclusief eventuele excursies en entreegelden. Eventueel kunt u ook achteraf een optionele excursies aan boord reserveren en betalen. Voor sommige cruises kunt u bij boeking het excursiepakket reserveren en betalen. Voor elke excursie is een minimum aantal deelnemers vereist. De gepubliceerde reissom is exclusief verzekeringen en calamiteitenfonds. Tevens zijn uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien en drankjes niet inbegrepen. Mochten zich prijswijzigingen voordoen (bijv. wijziging olieprijzen, koerswijzigingen of wijzigingen in het BTW-percentage), dan behouden wij ons het recht voor die door te berekenen. Aan boord van de MS-Viola kunt u pinnen.

 

Cabine voor alleengebruik

 

Om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten stellen wij op de MS Viola enkele standaard en aangepaste 2-persoonscabines beschikbaar voor alleen gebruik.  (Standaard cabine 315, 317, 338 en 340 Benedendek en aangepaste cabines 207, 215, 217, 236, 242 en 244 Hoofddek) Op deze kamers is bij alleen gebruik een single supplement van toepassing. Bij vragen kunt u onze cruise specialisten raadplegen.

 

Vaarschema

 

Wij behouden ons nadrukkelijk het recht toe wijzigingen in het vaarschema aan te brengen, indien hiertoe naar het oordeel van de rederij of de kapitein (of diens plaatsvervanger) gegronde redenen bestaan, zoals hoge / lage waterstanden of de wijziging van een ligplaats. Wijzigingen in het vaarschema en (excursie)programma zijn kortom om nautische en organisatorische redenen voorbehouden.

 

Toegankelijkheid Zonnedek

 

Op diverse rivieren, zoals bijvoorbeeld op de Main, Moezel en Rhone, zal vanwege de beperkte doorvaarthoogte bij lage bruggen en / of wegens veiligheidsvoorschriften het Zonnedek afgesloten moeten worden. Houdt u rekening met de mogelijkheid dat het Zonnedek dan (tijdelijk) niet toegankelijk is.

 

Algemeen

 

Fotografie

 

Op deze website staan foto's van: Tobias Bruns Media, Shutterstock, Dollarphotoclub, Deutsche Zentrale für Tourismus, Toerisme België, NBTC, Amsterdam Mediabank, diverse regionale verkeersbureaus, databanken, zoekmachines en partners. Het is mogelijk dat sommige foto's afwijken van de exacte situatie ter plaatse.  


Te goeder trouw proberen wij enkel beeldmateriaal te publiceren dat vrij van rechten te gebruiken is. Mocht u een foto tegenkomen waarvan u meent dat deze auteursrechtelijk beschermd is of waarvan anderszins de rechten op gebruik geclaimd kunnen worden, dan verzoeken wij u vriendelijks ons hierop te attenderen. Wij zullen deze foto dan per direct van onze website verwijderen.  

 

 Speciaal Cruises is onderdeel van  Speciaal-reizen.be 

Dé Specialist in aangepaste reizen !